Sociale vaardigheidstraining Power Kiddzzz voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar.

In de bovenbouw van de bassischool worden nieuwe vaardigheden van kinderen gevraagd. Het contact met leeftijdsgenoten wordt intensiever en vriendschappen worden steeds belangrijker en hechter. Voor sommige kinderen is dat moeilijker. Zij kunnen het ingewikkeld vinden om contact te leggen met leeftijdsgenoten. Ze staan vaker tijdens het spelen aan de kant en worden soms gepest. Dit kan leiden tot een negatief zelfbeeld en een gebrek aan zelfvertrouwen. Deze kinderen zijn te herkennen aan hun verlegen- of teruggetrokkenheid. Ze hebben weinig vrienden en lopen meer risico om gepest te worden. Hierdoor kan er een negatieve spiraal ontstaan. Power Kidzzz doorbreekt deze negatieve spiraal.

Doelgroep

Power Kidzz is er voor kinderen van de bovenbouw in het basisonderwijs(8 t/m 12 jaar), die verlegen zijn, meer weerbaar willen zijn, een positief zelfbeeld willen ontwikkelen en vaardigheden willen leren, waardoor het omgaan met anderen hun beter lukt.

Doel van de training

Power Kidzzz leert kinderen minder verlegen te zijn en voor zichzelf op te komen, minder bang te zijn, een positief zelfbeeld te ontwikkelen en pestgedrag aan te pakken. Het kind wordt aangesproken op zijn talenten en kwaliteiten. Kinderen worden weerbaarder, krijgen meer plezier in school en in de omgang met andere kinderen.

De methode

In een kleine groep wordt op een speelse manier tijdens 8 bijeenkomsten van 45 minuten gewerkt aan het uitbreiden van de sociale vaardigheden. Kinderen leren andere kinderen kennen met dezelfde ervaringen. Elk kind werkt aan het verder ontwikkelen van zijn eigen talentenen en mogelijkheden. De kinderen ontwikkelen een beter zelfbeeld en sluiten de training vol “power” af. Voorafgaand aan de training maakt de trainer kennis met de kinderen en hun ouders. De kinderen krijgen werkbladen en na elke bijeenkomst een huiswerkopdracht.

In overleg met ouders kan onderzocht worden of het programma individueel aangeboden kan worden.

Kinderen die de cursus gedaan hebben zeggen:

” Ik durf al veel meer en dat komt door Power Kidzzz.”
” Ik vind het zo jammer dat Power Kidzzz voorbij is! Het was zo leuk.”
” Vriendjes maken is nu veel makkelijker.’’

De training start bij voldoende aanmeldingen (minimaal drie kinderen). De kosten voor de groepstraining zijn €200,-, inclusief intake, werkbladen en evaluatie.
Het is ook mogelijk om het traject individueel te volgen. De kosten voor de individuele training inclusief intake, werkbladen en evaluatie zijn €300,-.

Contact

Voor vragen of overleg kunt u altijd contact opnemen per mail, telefoon of het contactformulier gebruiken. Young minds & more beantwoordt telefoontjes en mail binnen 2 werkdagen.