“Je kunt de golven niet tegenhouden, maar wel leren surfen”.

Mijn naam is Saskia Wiersma en ik ben ruim 25 jaar met veel plezier werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening en de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik ben orthopedagoog-generalist en gecertificeerd mindfulness kindertrainer in de methode “Aandacht werkt!”

In 2015 ben ik in Gieten gestart met Young Minds & More, een kleinschalige praktijk voor kinderen en jongeren. De ervaring is dat mindfulness- en andere trainingen kunnen helpen om je mentale fitheid, veerkracht en vaardigheden te vergroten. Om je op verschillende gebieden in het leven te kunnen ontwikkelen is het belangrijk om niet alleen fysiek fit te zijn, maar ook mind fit te zijn. Als je lekker in je vel zit, en ook in je hoofd, functioneer je beter, sta je krachtiger in het leven, heb je minder last van stress en kun je je problemen beter de baas. In de begeleiding en trainingen leren kinderen en jongeren sociale, emotionele en cognitieve vaardigheden, die hen helpen om zich in het dagelijks leven prettiger en sterker te voelen. Er is ruimte om te oefenen in hoe ze kunnen omgaan met piekergedachten en emoties, die net als de golven van de zee opkomen en weer gaan. Aandacht voor hoe ze kunnen luisteren naar zichzelf en naar anderen. En mogelijkheid om te onderzoeken of ze hun grenzen kennen, weten wie ze zijn en waar ze goed in zijn.

In mijn begeleiding sluit ik op een positieve, respectvolle manier aan bij aanwezige mogelijkheden en talenten. Ik bied kortdurende vraaggerichte hulp, zodat kinderen en jongeren zich sterker voelen om zo goed als mogelijk met hun problemen om te gaan en op eigen kracht verder te kunnen. Ik vind het belangrijk om je focus te richten op wat werkt en gebruik dit graag om met kinderen, jongeren en hun ouders nieuwe mogelijkheden te ontdekken. We kunnen de golven van de zee niet tegenhouden, maar ik hoop dat met wat extra wind in de rug van Young minds & more kinderen en jongeren beter leren surfen. En dat zij zich sterker en veerkrachtiger voelen als er hoge golven zijn.

Naast mijn praktijk ben ik werkzaam als docent/stagebegeleider bij de Hanzehogeschool.

Ik ben geregistreerd lid van de beroepsvereniging NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen) en heb het Kikker Keurmerk van de Academie voor Mindful Teaching. Om mijn deskundigheid op peil te houden en geregistreerd te kunnen blijven volg ik regelmatig scholing en intervisie en werk ik samen met collega praktijken.