Individuele begeleiding “Mission Possible” voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar

Young minds & more biedt het persoonlijke ontwikkelingsprogramma “Mission Possible” aan voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar. Het programma bestaat uit 11 stappen of taken, die jongeren kunnen helpen problemen op te lossen door zelf realistische doelen te stellen en deze succesvol te bereiken. Werken met “Mission Possible” leidt tot een leerervaring, die het vervullen van dromen en het bereiken van doelen voor deze leeftijdsgroep een stukje makkelijker maakt. Het leert lastige dingen te veranderen door gebruik te maken van de eigen sterke punten en er samen mee te werken. Het is, net als “Kids Skills” voor de jongere kinderen, gebaseerd op het gedachtegoed van het oplossingsgerichte denken: focus op wat werkt en gebruik dit om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

De methode biedt onder andere:

  • hulp voor jongeren om doelen te stellen en deze succesvol te bereiken.
  • de mogelijkheid van de jongere om zelf expert te worden en zo meer regie te krijgen.
  • een mogelijkheid om het eigen denken over problemen en oplossingen opnieuw te onderzoeken en er mee te werken.
  • een eenvoudig te volgen programma dat uitgaat van de overtuiging dat iedereen vaardigheden kan leren om zelfstandig beter problemen te overwinnen.
  • een uitnodiging aan de omgeving van de jongere om actief deel te nemen aan het proces

De begeleiding start met een intakegesprek met de jongere en ouder(s). Afhankelijk van de leeftijd en het probleem wordt in 8 á 10 bijeenkomsten van 45 minuten gewerkt aan het vergroten van vaardigheden. De prijs is afhankelijk van het aantal sessies en inclusief het “Mission Possible” vaardigheden werkboek.

Voor vragen of overleg kunt u altijd contact opnemen per mail, telefoon of het contactformulier gebruiken. Young minds & more beantwoordt telefoontjes en mail binnen 2 werkdagen.