Individuele begeleiding “Kids Skills” voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar

“Kid Skills” is een praktische en speelse benadering, waarmee kinderen op een positieve, constructieve manier problemen overwinnen door nieuwe vaardigheden te leren. Uitgangspunt is dat bijna elk probleem kan worden opgevat als een vaardigheid die nog ontwikkeld of verbeterd kan worden. Kinderen en hun ouders hoeven zich daarbij niet schuldig te voelen over de problemen. Dat vergemakkelijkt de samenwerking en geeft bovendien veel meer energie om aan de oplossing te werken. ”Kid Skills” versterkt de motivatie en het zelfvertrouwen; en verbetert de leerprestaties van kinderen. De methode is geschikt voor het oplossen van de doodgewone, alledaagse problemen die voorkomen bij het opvoeden van kinderen, maar ook voor complexere problematiek. Bijvoorbeeld bij problemen thuis met bijvoorbeeld nagelbijten, luisteren, eten, slapen of op school bij motivatieproblemen.

De methode

Het programma van Kids’ Skills omvat vijftien achtereenvolgende stappen. Nadat het kind tijdens de begeleiding het probleem leert te vertalen naar een vaardigheid, wordt de motivatie van het kind opgebouwd door te kijken naar de voordelen die het leren van de nieuwe vaardigheid oplevert. Ook vraagt het kind supporters (gezin, leerkrachten, vrienden, opa’s en oma’s ) die hem of haar kunnen ondersteunen. Vervolgens wordt de nieuwe vaardigheid geoefend, en wordt het kind voorbereid op wat te doen bij een terugval. Ouders en anderen uit de omgeving worden uitgenodigd om actief deel te nemen aan het leerproces Het behaalde resultaat wordt gevierd met een feestje.

De begeleiding start met een intakegesprek met ouder(s) en kind. Afhankelijk van de leeftijd en het probleem wordt in 8 á 10 bijeenkomsten van 45 minuten met het kind gewerkt aan het leren van vaardigheden. De prijs is afhankelijk van het aantal sessies en inclusief het “Kids Skills” vaardigheden werkboek.

Contact

Voor vragen of overleg kunt u altijd contact opnemen per mail, telefoon of het contactformulier gebruiken. Young minds & more beantwoordt telefoontjes en mail binnen 2 werkdagen.